Wrap z awokado, łososiem i rukolą
Przepis ten sprawdzi się idealnie jako: kolacja, II śniadanie, posiłek na lunchboxa, na imprezę, posiłek po treningu.
Czas przygotowania: 10 minut
Ważenie produktów: podane gramatury dotyczą części jadalnych produktów (np. waga awokado po obraniu, bez pestki).
Liczba porcji: 1
Kaloryczność w porcji: 395 kcal
Makroskładniki: białko 20g, tłuszcze 19g, węglowodany 35g
Składniki (1 porcja):
– 1 tortilla pełnoziarnista (61g)
– 1/3 awokado (55g)
– łosoś wędzony (50g)
– 1/3 czerwonej papryki (40g)
– 1 i 1/2 garści rukoli (30g)
– 1/3 limonki (20g)
– 1 ząbek czosnku (4g)
Wrap z awokado, łososiem i rukolą – przygotowanie:
1. Awokado rozgnieć widelcem na pastę, dodaj sok z limonki, sól i starty czosnek (możesz zastąpić czosnkiem granulowanym), wymieszaj.
2. Placek posmaruj guacamole, nałóż pokrojoną w paski paprykę, rukolę i łososia.
3. Zawiń tortillę. Rozgrzej patelnię grillową (może być to zwykła patelnia), opiecz z obydwu stron. Możesz to również zrobić w opiekaczu lub grillu elektrycznym.
Ten pyszny przepis ten pochodzi z Diety szybka i prosta – dla tych, którzy lubią jeść.
Pozostałe diety z prostymi i pysznymi przepisami znajdziesz w sklepie.
Poniżej znajduje się opcja drukowania przepisu oraz udostępniania.