fbpx Skip to main content

Wrap z awokado, łososiem i rukolą

Przepis ten sprawdzi się idealnie jako: kolacja, II śniadanie, posiłek na lunchboxa, na imprezę, posiłek po treningu.

Czas przygotowania:  10 minut
Ważenie produktów: podane gramatury dotyczą części jadalnych produktów (np. waga awokado po obraniu, bez pestki).
Liczba porcji: 1
Kaloryczność w porcji: 395 kcal
Makroskładniki: białko 20g, tłuszcze 19g, węglowodany 35g

Składniki (1 porcja):
– 1 tortilla pełnoziarnista (61g)
– 1/3 awokado (55g)
– łosoś wędzony (50g)
– 1/3 czerwonej papryki (40g)
– 1 i 1/2 garści rukoli (30g)
– 1/3 limonki (20g)
– 1 ząbek czosnku (4g)

Wrap z awokado, łososiem i rukolą – przygotowanie:

1. Awokado rozgnieć widelcem na pastę, dodaj sok z limonki, sól i starty czosnek (możesz zastąpić czosnkiem granulowanym), wymieszaj.

2. Placek posmaruj guacamole, nałóż pokrojoną w paski paprykę, rukolę i łososia.

3. Zawiń tortillę. Rozgrzej patelnię grillową (może być to zwykła patelnia), opiecz z obydwu stron. Możesz to również zrobić w opiekaczu lub grillu elektrycznym.

Ten pyszny przepis ten pochodzi z Diety szybka i prosta – dla tych, którzy lubią jeść.
Pozostałe diety z prostymi i pysznymi przepisami znajdziesz w sklepie.

Poniżej znajduje się opcja drukowania przepisu oraz udostępniania.

Sprawdź moje diety

           Smacznego 🙂

Magdalena Jaskółka

Dietetyk Kliniczny, właścicielka Poradni Dietetycznej Jaskółka, inicjatorka +1000 metamorfoz. Zaufało jej ponad 3000 osób, które łącznie zrzuciły 30 ton tkanki tłuszczowej. Potrafi przekonać swoich podopiecznych, że można sprytniej zabrać się za odchudzanie, tak żeby nie chodzili głodni i dostarczali swojemu organizmowi wszystkich ważnych składników. Jest zwolenniczką mądrego procesu zrzucania kilogramów, opartych na zdrowych i smacznych posiłkach, które można zjeść z całą rodziną.

Dodaj komentarz

Maksymalny rozmiar pliku: 256 MB. Dopuszczalne typy załączników: grafiki, wideo Drop files here

Dołącz do listy oczekujących Poinformujemy Cię, gdy produkt będzie dostępny w magazynie. Proszę zostaw swój aktualny adres e-mail poniżej.